Op democratische school De Ruimte is Olivier van Asperen een BS-er: een bekende student. Ruim 11 jaar heeft hij op De Ruimte doorgebracht. Hij heeft veel betekend voor De Ruimte, en nog steeds, als bestuurslid en lid van het Leveranciers Onderzoeks Team. Inmiddels is hij oud-student maar we zien hem nog regelmatig binnenwandelen.

Op zijn eerste kijkdag in 2010 viel hij met zijn neus in de boter: er was die dag een zogenaamde ‘dozendag’: de hele bewegingsruimte stond vol met grote kartonnen dozen en materialen en de studenten konden daar naar hartelust hutten mee bouwen. Op een van de eerste beelden zie je dat Olivier helemaal los ging. En daar is ie eigenlijk nooit mee gestopt. Ook als hij zich verveelde haalde hij er alles uit wat er in zat.


Montage: Tet Lagemaat
Interview en opnames: Janneke Bergmans
Filmpje van Olivier op het feest: Boy Teulings
Fotografie: Marjolein van Beers e.a.