‘Ga je mee naar IDEC in Nepal? We hebben een plan om met een groep een reisje door India eraan vast te plakken en dan met zijn allen naar IDEC’. Bij de democratische scholendag ter gelegenheid van 20 jaar De Ruimte kwam Dorianne met deze vraag. ‘Er ligt informatie over het plan en de te verwachten kosten’.

Wil ik mee? Ja natuurlijk, het lijkt me superleuk. Ik ben nog niet eerder bij IDEC geweest, de internationale Democratische scholen conferentie en dan in Nepal. Katmandoe heeft altijd een magische klank gehad.

Minimaal 6 deelnemers

Inmiddels zijn er  twee brainstorm-bijeenkomsten geweest met mogelijke deelnemers. Het oorspronkelijke plan om van 1 t/m 20 oktober te gaan bleek iets te ambitieus om te realiseren.  Het plan voor India hebben we losgelaten.

In het huidige voorstel vertrekken we op 12 of 13  oktober vanuit Nederland, verblijven een week bij IDEC en gaan dan nog 3 dagen op pad. Op 24 oktober vliegen we terug.  De geschatte kosten zijn zo rond de 2000 euro, inclusief IDEC.

Drie scholen

Op dit moment zijn er mensen van drie scholen die mee willen: stafleden en docenten De Ruimte, DOE en DSA. Een aantal studenten is nog de mogelijkheid aan het onderzoeken, de kosten vormen toch  een flinke uitgave. En toch, te ervaren dat we onderdeel zijn van een wereldwijd netwerk van mensen, de diversiteit ervan…

Lijkt het jou ook leuk? Je kunt nog beslissen. We willen op 21 juli de knoop doorhakken, dus neem voor die tijd contact op met Dorianne: dorianne@deruimtesoest.nl.

Marieke van Soest