Hoe vier je vijftien jaar bestaan? Met een hele week feest natuurlijk!

Dinsdag en donderdag waren sport- en speldagen waarop je kon springen op een springkussen, sieraden maken, een echt Romeins gevecht voeren, discodansen, taart bakken, trommelen, zwemmen en pizza bakken.

Woensdag gingen door de oudere leerlingen gemaakte gemengde groepjes (‘waarom zit ik niet bij mijn vriendinnen?’) op zoek naar de vossen tijdens de vossenjacht. Begeleiders verkleed als zwerver, muzikant, monnik, schilderes waren soms makkelijk en soms moeilijker te vinden. Een ijsje als beloning.

Vrijdag het waardenfestival. Dat deden we al vaker, maar nu met weer nieuwe activiteiten: met zijn zessen op twee ski’s lopen, een labyrint leggen en erin gaan, in een spiegel kijken en vertellen wat je ziet, het waardenspel spelen met Damir, popcorn en appel eten en ’s middags een stukje regenboogtaart. Om twee uur ging iedereen naar huis om om vijf uur weer terug te komen voor de reünie.

Een ploppende champagnekurk bij de opening door Marty, bloemen en cadeaus en al die mensen die naar ons feestje toekwamen. Oud-leerlingen en -begeleiders, iedereen die ooit bij De Vrije Ruimte betrokken was geweest, een speciale tafel voor tachtigplussers. Het leukste om te zien was dat al die oud-leerlingen elkaar weer vonden en het gezellig hadden samen!

Uit: de nieuwsbrief van De Vrije Ruimte, auteur: Claartje van der Grinten