Door Dorine Beijert

De tuin van Centrum De Vuurvlinder is flink gegroeid sinds we hier in 2013 zijn gestart met onze school en de tuinaanleg. De kleine schietwilgen zijn inmiddels echte grote klimbomen geworden waar de leerlingen regelmatig even inzitten om van het uitzicht te genieten. Of om zich te verstoppen. Of om even uit te rusten van het snoeien van de vele kleine fruitstruiken.

De tuin bestaat uit een bosachtig stukje, een speelveld, een voedselbos met vele verstopplekjes en een natuurgebiedje waar de natuur meer haar eigen gang mag gaan. Door de vele verschillende bomen, struiken en planten ontstaat er een gezonde bodem. Deze bodem was vroeger akkergrond met overbemesting. Nu zien we een steeds betere balans ontstaan. Dat kunnen we zien door welke planten waar spontaan groeien en ook hoe bijvoorbeeld de bomen groeien.

Door onze aanleg zien we ook heel veel soorten vogels, knaagdieren, vossen, reeën, heel veel soorten insecten en nog veel meer interessante dieren. Ook bij en in onze vijver kunnen we diverse dieren spotten. Met onze zoekkaarten kunnen we ontdekken om welke dieren het gaat hoewel er ook veel goede apps zijn om dit uit te vinden. 😉

Dit schooljaar hebben we nog 4 open dagen: vrijdag 18 februari, vrijdag 1 april, vrijdag 13 mei en 24 juni tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Op deze dagen kunnen we ook onze mooie tuin laten zien als je dat wil.

Zie voor meer informatie onze website: www.devuurvlinder.info