Ijs

Het is februari 2021. De scholen zijn gesloten, maar wie zich aan het voorbereiden is op de examens of wie het thuis zwaar heeft, kan gelukkig naar school toe. Inmiddels mogen alle leerlingen weer naar school, minimaal één dag per week. Vandaag zijn Jeno (17), Bibian (13), Mees (19), Zoë (15) en Jolie (15) op school en ze geven antwoord op de volgende vragen.

Hoe gaat het met je en waarom?
Met Jeno gaat het uitstekend. ‘De school is gedeeltelijk open en ik kan weer langskomen, het zonnetje schijnt heerlijk, ik lig min of meer op schema voor de examens en ik kan op zaterdag weer schermen.’ Ook met Bibian en Zoë gaat het goed, dankzij het gezellig afspreken met vriendinnen. Jolie voelt zich prima – ze heeft in de vakantie niet veel gedaan, vooral gamen met online vrienden. Met Mees gaat het wisselend: hij is heel druk met de examens en werk.

Hoe vond je school de afgelopen tijd?
Jolie zegt hierover: ‘Ik ben nog niet zo lang op school, maar ben echt super blij met de keus naar VO De Vallei te komen! Ik voel me al stukken socialer en vrolijker worden.’ Ze is de afgelopen tijd op woensdagen en vrijdagen naar school gekomen, omdat thuis zitten gamen soms ook wel verveelt. Mees vindt de school in lockdown lekker rustig en Jeno vindt het ook fijn, omdat ‘ik ondanks de lockdown op de leraren kan bouwen (zolang Zoom er niet uitknalt).’ Ook wandelen, sporten en hobbyen thuis zorgen dat Jeno zich vermaakt. Zoë geeft aan dat ze het prima vond, maar dat het ook lastig was omdat ze veel lessen had en daarvoor niet altijd naar school kon komen. Bibian is een paar keer op school geweest, en heeft een online les gevolgd.

Ben je gaan schaatsen / sleeën toen het kon?
Zeker! Jolie en Bibian zijn allebei gaan sleeën en schaatsen met vrienden en familie, wat heel gezellig was. Jeno heeft gewandeld en foto’s gemaakt, maar heeft niet zelf op de schaatsen gestaan, want daar was hij uitgegroeid. Ook Mees kon helaas niet schaatsen omdat hij moest werken, maar heeft wel gesleed. Zoë kon helaas wat minder genieten van het weer doordat ze een weekje ziek was, maar heeft toen het beter ging heel veel in de sneeuw gewandeld.

Heb je al een eerste ijsje gegeten toen het warmer werd?
Bibian en Mees hebben al lekker een ijsje (of 3!) gescoord. Jolie wacht nog even tot het nog wat warmer wordt. En Jeno? ‘Nee, maar nu ga ik dat wel doen.’ Goede tip!

Geschreven door Sabine Uppelman

« »