Mijn eerste indruk van De Ruimte in Soest: Wat mooi dat je samen je leerweg kan kiezen. Ik voelde me al direct fijn en veilig. Deze plek is zo mooi en open, je kan met iedereen praten en je bent met elkaar leerling en leraar. Ik vind het nu al één van de beste scholen waar ik ben geweest. Het is zo gezellig hier dat ik niet naar huis wil. Terwijl ik bij een reguliere school zo snel mogelijk weg wil.

Ik heb me nog nooit zo prettig gevoeld op een school. Ik ben vaak gepest op scholen. Op deze school voel ik gewoon dat mensen elkaar respecteren zoals ze zijn. Deze school is zo anders dat het proces van ‘ontscholen’ ook klopt. Ik moet wennen dat ik een leraar bij zijn naam mag noemen. We zijn hier namelijk allemaal gelijk. Jong, oud, dik, dun, maakt niet uit. We zijn allemaal mensen. Hier voel je de power, de good energy.

Het is zo knap van deze plek dat ik van het reguliere onderwijs – waar ik van alles moest en me niet veilig voelde – naar een democratische school ga dat het dan ineens zo fijn is. Wat een topplek!

Geschreven door Matthew