Boy, Luuk, Ramon, Rick en Thomas hebben hun hele schoolleven op een democratische school doorgebracht. Zij hebben elkaar ontmoet op Democratische school De Ruimte en daar hun lerend leven zelf vormgegeven. Op hun 18e namen zij afscheid en gingen ieder hun eigen weg.

Hoe is het om veertien jaar in vrijheid te leren? Om zelf te bepalen hoe je schooldag eruit ziet? Wel of geen lessen te volgen? Met of zonder diploma van school te gaan? Wat zeggen hun ouders over hun keuze destijds en hoe kijken ze erop terug?

Tijdens de première van deze korte documentaire zie je de ervaring van de mannen en die van hun ouders. Vervolgens is er een mogelijkheid om vragen te stellen.

Datum: Donderdag 30 januari 2020
Plaats: De Ruimte in Soest
Van 19.30 tot 22.00 uur (inloop 19.00 uur)
Entree: gratis
Aanmelden via: info@deruimtesoest.nl

Geschreven door Thomas Overbeeke